5 گام تا ایمن‌سازی شبکه بی‌سیم خانگی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا (www.cyberpolice.ir)، با توجه به احتمال سوء استفاده از شبکه بی‌سیم خانگی، پلیس فتای شرق استان تهران، 5 راهکار برای امن کردن این شبکه پیشنهاد می‌کند.

گام اول: به router (مسیریاب) بی‌سیم خود log in کنید:
اگر تا کنون به روتر بی‌سیم خود log in نکرده‌اید، مدل روتر خود را جستجو کنید و آدرس IP و رمز ورود و نام کاربری آن را پیدا کنید و سپس log in کنید.  احتمالاً اگر به این قسمت نگاه کنید، می بینید که IP پیش‌فرض 192.168.1.1 و نام کاربری پیش‌فرض admin و رمز عبور blank (خالی) یا admin تعریف شده‌است.

در ابتدا کارهای زیر را انجام دهید:
مرورگر internet explorer خود را باز کنید و در قسمت آدرس 192.168.1.1 را وارد کنید؛ سپس یک رمز عبور جدید و نام کاربری جدید برای خود ایجاد کنید.

گام دوم: MAC filtering را فعال کنید:
این کار ساده‌ترین و راحت‌ترین کاری است که شما می‌توانید انجام دهید تا اجازه ورود به شبکه وایرلس (بی‌سیم) خود را به مزاحمین و افراد غریبه ندهید. اگر چه این کار از ضریب امنیتی پایینی برخوردار است. شما می‌توانید یک لیست از آدرس‌های مجاز MAC address تهیه کنید و پس از آن تنها MAC address هایی که شما مشخصا در این لیست قرار داده‌اید ، قادر به استفاده از شبکه بی‌سیم شما هستند.

گام سوم: رمزگذاری را فعال کنید:
بسیار مهم است که روی شبکه خود رمزگذاری کنید. این کار نه تنها باعث می‌شود که مزاحمین و سوء استفاده کنندگان نتوانند از شبکه وایرلس شما استفاده کنند، بلکه باعث می‌شود که جاسوسان نتوانند از شبکه وایرلس شما و ترافیک آن بهره‌برداری کنند. دو نوع مهم از انواع رمزگذاری وایرلس در لیست زیر آورده شده است. لطفاً دقت کنید که هر رمزگذاری فعال شده بر روی روتر وایرلس باید روی هر قطعه وایرلس دیگری که نیاز به اتصال به اینترنت را دارد، فعال شود.

1 ) WEP: این شیوه رمز گذاری جزء متداول ترین و رایج ترین رمز گذاری‌ها روی روترهای وایرلس است. لطفا دقت کنید که این رمز گذاری می‌تواند توسط هکرهای حرفه‌ای در زمان حدود 2 دقیقه شکسته شود اما می‌تواند شبکه وایرلس شما را در برابر همسایگان و رهگذران حفظ کند.

2 ) WPA2: این شیوه نیز بسیار متداول است و اغلب در روترهای جدید وایرلس فعال می‌شود. WPA2 امن‌تر از WEP است و تا کنون در معرض خطر قرار نگرفته اما قابل اجرا روی برخی از انواع قدیمی تر قطعات وایرلس نیست.

انتخاب بین WEP ،WPA2 ،MAC filtering:
WPA2 امن‌ترین روش برای حفاظت از شبکه وایرلس در مقابل مزاحمین است اما اگر شما تجهیزات قدیمی دارید که WPA2 را پشتیبانی نمی‌کنند، از WEP استفاده کنید. اگر چگونگی رمز گذاری را نمیدانید MAC filtering امنیت کمی دارد اما ساده‌ترین روش نصب را دارد و می‌توانید از آن استفاده کنید.

گام چهارم: نمایش SSID را غیر فعال کنید:
این بخش (SSID) تعیین می‌کند که افراد دیگر سیگنال‌های شبکه وایرلس شما را بتوانند ببینند یا خیر. با غیرفعال کردن این بخش، شبکه وایرلس شما برای افراد غریبه غیر قابل رؤیت خواهد شد اما این کار از شما در برابر هکرها محافظت نمی‌کند و البته ممکن است، باعث شود که تجهیزات شما (Laptop، موبایل‌ها و تبلت‌ها) به شبکه وایرلس سخت‌تر وصل شوند. بنابراین باید روش کار آن را بدانید اما همیشه سعی کنید از رمزگذاری استفاده کنید و هیچ‌گاه به اینکه فقط SSID را غیر قابل روئیت کنید، اکتفا نکنید.

گام پنجم: نرم افزار who is on my wifi را نصب کنید:
این نرم‌افزار با یک موتور ردیابی از طریق scan شبکه وایرلس شما به صورت دقیقه‌ای نشان می‌دهد که آیا افراد غریبه روی شبکه وایرلس شما نفوذ دارند یا خیر. این کار نیز می تواند تا حدودی شما را از وجود افراد غریبه با خبر کند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *