دکتر حسن حبیبی در نشست شرکتهای دانشبنیان استان بوشهر با نماینده ولی فقیه در این استان اظهارداشت: مراکز رشد گناوه با کمبود شدید محلی برای استقرار شرکتها روبرو است، مرکز دشتستان با داشتن حدود ۳۰ شرکت تنها فضای استقرار ۱۳ شرکت دارد، تکمیل مجتمع کارگاهی دشتی و ساختمان سایت جامع بوشهر نیز با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف مانده است و نیازمند حمایت جدی جهت تکمیل احداث آن می باشد.
وی با بیان اینکه ما نماینده ولی فقیه در استان را امید و پشتیبان شرکتهای فناور و دانشبنیان میدانیم، افزود: این کمبودها باید در سفر آینده اعضای هیات دولت به استان بوشهر پیگیری شود تا اعتبار لازم اختصاص یابد.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در بیان ظرفیتهای و مزیتهای استان بوشهر برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان، عنوان کرد: دریا، زیست فناوری دریایی، ساخت کشتیها و تجهیزات مورد نیاز شناورها، قطعات مورد نیاز صنایع عظیم مستقر در این استان از عرصههایی است که باید شرکتهای فناور و دانشبنیان را در این بخشها تقویت کرد.
حبیبی با بیان اینکه بوشهر در برخی از این حوزهها حرف اول را در کشور میزند، گفت: دانشبنیانهای این استان توانستهاند محصولاتی را در زمینه زیست فناوری دریایی تولید کنند که برای نخستین بار در کشور است و باید در زمینه اخذ مجوزهای غذا و داروی این شرکتها حمایت و تسهیلگری شود.
وی با بیان اینکه یکی از این شرکتها به صورت هفتگی از کشورهای مختلف دعوتنامه و درخواست محصول دریافت میکند، گفت: این محصولات ارزش افزوده بسیار بالایی دارند و باید در بخش اعطای مجوز همکاری شود تا بتوانند محصول خود را که بازار بسیار خوبی دارد، به صورت بسته بندی و با برند خود صادر کنند.
حبیبی اضافه کرد: ۲ شرکت مجموعه پارک علم و فناوری بوشهر در زمینه طراحی و ساخت شناورها و تجهیزات دریایی فعال هستند و موفق به طراحی شناورهای خاص و فوق پیشرفته شدهاند.
وی با اشاره به دستاوردهای شرکتهای بوشهر در زمینه پرورش جلبکها با استفاده از ظرفیت دریا، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان آغاز سال خود به وابستگی کشور در زمینه تامین نهادهها و ضریب نفوذ پایین واحدهای دانش بنیان در این بخش اشاره کردند، تولیدات واحدهای دانشبنیان بوشهر در زمینه جلبک میکرو میتواند در صورت حمایت و تقویت بخش قابل توجهی از نیاز این استان را برطرف کند و صرفهجویی ارزی بالایی داشته باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس ادامه داد: تولید قطعات برای صنایع پارس جنوبی ظرفیت بزرگی است که دانشبنیانهای بوشهری باید در آن نقش آفرینی کنند و حمایت از حوزه فناوری به عنوان مسئولیت اجتماعی صنایع باید مورد توجه ویژه آنها قرار گیرد زیرا خروجی آن هم برای خودشان و هم تیمهای متخصص این استان است.
حبیبی اعلام کرد: به صنایع جنوب استان بوشهر پیشنهاد شد تا نیازهای خود را به پارک علم و فناوری اعلام کنند تا یا از تولیدات شرکتهای مستقر در بوشهر تامین شود و یا به شبکه شرکتهای دانش بنیان کشور متصل شوند.
وی با بیان اینکه استان بوشهر نیروی انسانی قوی و متخصصی دارد که در برخی از موارد نخبگانی هستند که مهاجرت معکوس به کشور داشتهاند، گفت: این نخبگان به دنبال این هستند تا با بهرهگیری از توان فکری خود ضمن کمک به استقلال کشور خلق ثروت کنند و باید زمینه برای فعالیت آنها مهیا شود.
حبیبی ادامه داد: علاوه بر ضعف زیر ساختهای مراکز رشد، مسائل مالیات، بیمه و اخد تسهیلات از دیگر مشکلاتی است که شرکتهای فناور و دانشبنیان استان بوشهر با آن مواجه هستند.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس اذعان کرد: ما نباید در تخصیص تسهیلات شرکتهای تازه شکل گرفته و کوچک فناور و دانش بنیان را با شرکتهای بزرگ شهرک صنعتی قیاس کنیم.
وی گفت: از محل بند الف تبصره ۱۸، ۲۸ میلیارد تومان به بوشهر اختصاص یافت که کمترین میزان در کشور بود اما شرکتهای بوشهر در جذب این اعتبار در کشور رتبه اول را دارند و بانکها باید در تسهیل دریافت تسهیلات همت بیشتری داشته باشند.
حبیبی اظهار کرد: در زمان حاضر دانشبنیانها در خط مقدم جبهه جهاد اقتصادی قرار دارند و حمایت نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ضمن اینکه مسئولیت ما را سنگینتر کرده است، مسیر حرکت را برای ما روشن کرده و ما را پیشتاز کشور ساخته است.
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس یادآور شد: در زمان حاضر ۱۶۵ واحد فناور در استان بوشهر فعالیت میکنند که ۴۰ مورد آن دانشبنیان هستند.
در راستای فرمان سال رهبر معظم انقلاب سرعت بخشی شود
سرپرست دانشگاه خلیج فارس در این نشست گفت: علم مساوی با اقتدار است و شرکتهای دانش بنیان امسال باید نقش آفرینی مقتدر علمی داشته باشند.
محمد مدرسی با بیان اینکه دانشگاه موتور قوی پیشرفت کشور است، اظهار کرد: مراکز دانشگاهی باید در متن ارائه راهکار برای مسائل کشور قرار گیرند و در حل مشکلات جامعه مسئولیت بپذیرند چرا که انتظاری جز این از تولید علم وجود ندارد.
وی گفت: وزیر علوم، نظام “نان” ( نظام ایدهها و نیازمندیها) مطرح کرد که در این مسیر باید بر اساس نیازهای جامعه تولید علم کرد.
سرپرست دانشگاه خلیج فارس عنوان کرد: حوزه زیست فناوری از عرصههای مزیتی بوشهر است و بر اساس رتبهبندی انجام شده، این دانشگاه درمیان پنج مجموعه برتر دانشگاهی در این رشته قرار گرفته که نشاندهنده توانمندیها و قابلیت استان در این زمینه است.
مدرسی ادامه داد: یکی از بخشهای که رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره کردند، تولید دانشبنیان بذر گونههای گیاهی است و با توجه به اینکه در تولید بذر گونههایی مانند گوجه خارج از فصل بوشهر وابستگی وجود دارد فعالیت در این زمینه اهمیت دارد.
مدرسی با بیان اینکه نباید به ” تولید، دانش بنیان، اشتغالآفرین” به چشم یک شعار نگاه کرد، ادامه داد: نیاز است با سرعت بالاتری به سمت تحقق فرمان سال حرکت شود.
وی تاکید کرد: نیاز است مسائل و مشکلات شرکتهای دانش بنیان در استان مطرح شود تا برای حل آنها چاره اندیشی صورت گیرد.
سرپرست دانشگاه خلیج فارس با بیان اینکه این دانشگاه از هیچ کمکی به شرکتهای دانشبنیان این استان دریغ نمیکند، از نماینده ولی فقیه در استان بوشهر درخواست کرد: از دستگاههای مربوط پیگری و دستور ویژه دهد تا با شرکتها برای دریافت تسهیلات همکاری شود و اعتبار لازم به تقویت این بخش اختصاص یابد.
شرکت های فناور و دانش بنیان در نشست با نماینده محترم ولی فقیه چه گفتند؟
بهزادی مدیرعامل شرکت لیان راگ و نماینده شرکت های پارک علم و فناوری خلیج فارس اظهار داشت: از سالها پیش مشکلات و مسائل شرکت های فناور بصورت مرتب مطرح شده است و امیدواریم یکروز شاهد حل حداقل بخشی از آن باشیم.
بهزادی افزود: متاسفانه صنعت نفت و گاز در استان تاکنون از ظرفیت شرکت های فناور و دانش بنیان جهت رفع مشکلات متعدد خود استفاده نکرده است و انتظار می رود این صنایع به مسئولیت های خود در قبال شرکت های دانش بنیان عمل کنند.
نماینده شرکت های فناور گفت: علیرغم تولیدات استاندارد شرکت های پارک علم و فناوری همچنان این شرکت ها با سدها و مشکلاتی جهت حضور در بازار روبرو هستند. تسهیل مجوزهای لازم از جمله کار و استاندارد جهت حضور این شرکت ها در صنایع نفت و گاز لازم است پیگیری شود. بیمه و مالیات پاشنه آشیل شرکت های دانش محور عضو پارک علم و فناوری می باشد و می بایست یکبار برای همیشه این مشکل حل شود.
بهزادی افزود: واگذاری زمین جهت احداث کارگاه ها در طرح جامع عمرانی پارک علم و فناوری هنوز به سرانجام نرسیده است و لازم است اقداماتی در این زمینه انجام شود.
رمضانی مدیرعامل موسسه محمد رسول الله(ص): کشور ایران رتبه ۱۰ تولید میگوی جهان را داراست و استان بوشهر ۶۰ درصد این میگو را تولید میکند ولی در بحث تولید غذای میگو با مشکلاتی روبرو بوده است که یکی از شرکت های دشتستان به نام پرورش آبزیان گستر سپد اولین تولید کننده کرم غذای میگو می باشد که اکنون این شرکت نیازمند توجه جدی جهت زیرساختها می باشد.
رمضانی افزود: شرایط عمومی بانک ها جهت تسهیلات سختگیرانه است، تقویت صندوق پژوهش و فناوری استان جهت ارائه تسهیلات این مشکل را می تواتد مرتفع کند.
مدیرعامل موسسه محمد رسول الله(ص) افزود: در حال حاضر صنایع استان نیازمند توسعه نرم افزار پلاک خان و تشخیص چهره می باشد که شرکت یاس صنعت بوشهر آمادگی ارائه این محصول باکیفیت را دارد.
حیدرd مدیرعامل شرکت ابر فیلتر درخشان اظهار داشت: مجتمع کارگاهی مرکز رشد دشتی متوقف شده که درخواست داریم تکمیل آن تسریع شود.
حیدری افزود: تسهیل مجوزها و همکاری دستگاه ها و خرید محصولات شرکت های فناور و دانش بنیان ضروری است.
وی گفت: مشکلات بیمه و مالیات از اساسی ترین مسائل شرکت ها می باشد که وقت زیادی از شرکت های دانش بنیان را گرفته است. درخواست داریم این مسائل و مشکلات برای رونق تولید حل و فصل شود.
صالحی مدیرعامل شرکت درینه سیاه اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بعنوان سال دانش بنیان معرفی شده است و نیاز است اقدامات عملی از سوی مسئولین انجام شود.
صالحی افزود: مسئولین و مدیران نفتی باید لزوم استفاده از دانش بنیان را درک کنند. شرکت ما ضایعات را به بنزین و گازوئیل تبدیل کنند که متاسفانه بعد از ۱۰ سال با سنگ اندازی هایی متعددی روبرو هستیم و اجازه نداده اند به مرحله نهایی برسانیم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان درینه سیاه کنگان گفت: دعوت از خیرین و سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری بر روی طرح های دانش بنیان می بایست پیگیری شود تا بخشی از مشکلات شرکت های دانش بنیان مرتفع شود.
هاشمی مدیرعامل شرکت زیست فناوری نوین درمان پرسیا اظهار داشت: یکی از خبرهای خوبی که لازم میبنم مطرح کنم اینکه شرکت ما توانسته به تولید لاروهای میگو مقاوم و عاری از بیماری دست یابد. در سلول های بنیادی هم دارویی توانستیم تولید کنیم که جهت درمان بیماری های سرطان و ناباروری تاثیر دارد و متاسفانه روند مجوز در ایران به کندی پیش می رود.
هاشمی افزود: پارک های علمی و مراکز رشد برای رجوع نخبه ها است و این مراکز نیازمند توجه جدی و بیشتر است و برای آن باید هزینه شود.
هاشمی تاکید کرد: دستگاه ها و نهادهای متولی می بایست کمک کنند تا با توسعه شرکت های فناور و دانش بنیان مشکلات کشور مرتفع شود.
بحرینی مدیرعامل شرکت پیشروان فناور کارن اظهار داشت: در قانون جهش تولید که اخیرا مصوب شده است پارکها میتوانند زمین های خود را به شرکت ها واگذار کنند نیاز است مشکلات پیش رو در استان رفع شود تا امکان واگذاری زمین مهیا شود.
بحرینی بیان داشت: نهادهای نظارتی باید بر روی مناقصات نظارت جدی داشته باشد. متاسفانه در همین استان مناقصاتی علیرغم موجود بودن شرکت کنندگان شش مرتبه تکرار شده است.
وی اظهار داشت: از حضرت آیت الله صفایی دعوت میکنم جهت حضور در پارک و بازدیدی از شرکت ها داشته باشند و از نزدیک دستاوردها را مشاهده بفرمایند.
مشایخ مدیرعامل شرکت مهرآفرین اظهار داشت: شرکت مهرآفرین موفق شده است صایعات نخیلات را به محصول تولید کند و این محصول توانسته از خروج ارز جلوگیری کند.
مشایخی افزود: استان بوشهر ظرفیت توسعه بخش کشاورزی دارد در صورتی که حمایت های لازم صورت گیرد در این حوزه شاهد رشد و توسعه خواهد شد. تقاضا داریم زمین هایی جهت احداث گلخانه های تحقیقاتی تعلق گیرد.
وی افزود: استان نیازمند ورود به موضوع وقف فناوری است و ورود خیرین به حوزه فناوری شاهد پیشرفت هایی در استان خواهیم بود.
بدون دیدگاه